Foredrag

”Grin, gråd og gaffatape” – 818 kilometer på Caminoen

Foredraget ”Grin, gråd og gaffatape” er 818 kilometer i øjenhøjde. Det er spænding, alvor og sjov. Fortællinger med glimt i øjet om herberger og vabler, stive stænger og borrelia-knæ. Om familiefejder og menneskemøder. Med foredraget om mine oplevelser fra turen får rejselystne tilhørere masser af inspiration, og de, der allerede har planlagt en Caminotur, bliver klædt optimalt på til turen.

Foredraget handler om min vandring på den franske Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostela. Tilhørere følger mig i sne, regn, mudder og ubarmhjertig sol. Op og ned ad bjerge, …ad grusveje og på toppede brosten. Jeg fortæller om, hvordan jeg mærker, hvordan jeg først bliver svækket – og med tiden stærkere. Mærker stoltheden over at have overvundet fire års uopdaget Borrelia.

Jeg fortæller om, hvordan jeg undervejs møder mennesker fra hele verden og deler både egne og andres livshistorier med jer ledsaget af humor, holdninger og moden indsigt. I møder knudemanden og snakkehovedet, udstyrsfreaken, den brasilianske prins og mange andre. Citat fra bogen ”Grin, gråd og gaffatape”:

”Tænk, at det er mindre end et år siden, at jeg var mest syg. Lige før påske blev det så slemt med min krop, at jeg fik gigtfeber. Dengang ville det have været nemmere at blive liggende i sengen. Jeg græder igen. Jeg får tanken, at jeg måske først nu lukker op for den oplevelse, det var, at være så skide bange.”

Som tilhører får du samtidig et ærligt indblik i, hvordan jeg på turen også møder mig selv. Glemte tanker, oplevelser og følelser dukker op i vandringens monotoni. Alle følelserne vil ud, og det kommer de, og jeg deler det hele med mine tilhørere, åbent og usentimentalt. Jeg deler også gerne ud af praktiske tips til inspiration for dem, der selv drømmer om at komme ud og vandre langt.

Til foredraget kan bogen selvfølgelig købes til nedsat pris. Lene Theill er forfatter, journalist og grafiker. Tidligere udgivelser: ‘Introduktion til layout’ (1997, Teknisk forlag) og bestselleren på skoleområdet: ‘Ugeskemarevolutionen’ (2012 (Forlaget Reflexion, eget forlag).

Var i B.T.’s tema ‘180 grader’ den 27. juni 2015 og Hendes Verden i uge 37 i et længere vandretema. Har med succes holdt foredrag i blandt andet Tranquebar i Borgergade i København, Mejeriet i Thorup, Toldkammeret i Helsingør, Metalskolen i Jørlunde, Smøjen i Lundeborg, Århus, Skørping og Lemvig Biblioteker.

Jeg er aktivt vandrende og medlem af Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Varighed: 1,5-2 timer.
Pris: Efter aftale.
Kontakt: Lene Theill, telefon 42 56 90 10
Mail: lene@theill.dk
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Grin-gråd-og-gaffatape
Fotos: https://plus.google.com/u/0/photos/105609296536370831037/albums/60150871124344 70481